Evenimente  
Promotii

In curand, noi promotii de la Amicii!

Activitati
Distributie

Produsele noastre sunt distribuite in toata tara prin intermediul...

afla mai multe...
Newsletter
  
Stiati ca...?

Exista multe povesti si mituri fascinante si neinregistrate legate de istoria inghetatei. Legenda si realitatea se impletesc...

citeste tot

Tehnologie

Inghetata este un sistem complex ale carei caracteristici sunt date de lapte si prododusele derivate, precum si de celelalte incrediente adaugate. Din punct de vedere tehnologic, inghetata poate fi definita ca un produs congelat, obtinut prin congelarea in conditii speciale a unui amestec omogen, pasteurizat, format din lapte, smantana, zahar plus alte incrediente in functie de fiecare produs.

Ca aliment, inghetata este un produs deosebit de nutritiv, cu o valoare energetica mare, datorita continutului marte in glucide, lipide si proteine. Inghetata contine vitamine si saruri minerale reprezentate, in general, prin saruri de calciu si fosfor. Continutul in grasime al inghetatei variaza intre 3% si 10% poate ajunge si pana la 20%.

La inghetata pe baza de lapte se regasesc toti constituientii din lapte sub forma concentrata si, in acelasi timp, este usor asimilabila, datorita structurii realizata in procesul de omogenizare la presiuni inalte. Avand o forma de prezentare foarte agreabila din punct de vedere al consumului este recomandata in alimentatia copilului , prin continutul de proteine, calciu si fosfor din lapte.

In mod paradoxal inghetata este recomandata si persoanelor care doresc un aport caloric mai scazut, deoarece aceeasi cantitate de inghetata realizeaza de exemplu, jumatate din aportul caloric al prajiturilor de cofetarie.

Inghetata poate fi consumata in doua moduri, la consistente diferite:

  • inghetata moale, care se vinde imediat dupa fabricatie la temperaturi de -3, -5 °C, fiind o forma preferata de consumatori, deoarece senzatia de rece este mult diminuata;
  • inghetata calita, care trece printr-o racire avansata la -28, -35 °C, permitand transportul pe distante mari si depozitatea pentru o perioada mai indelungata. Prin compozitia sa, inghetata constituie un important aliment , continand intr-o proportie echilibrata toate substantele necesare organismului.

 
Termeni si conditii Politica de securitate Regulament promotii si concursuri