Promotii

In curand, noi promotii de la Amicii!

Activitati
Distributie

Produsele noastre sunt distribuite in toata tara prin intermediul...

afla mai multe...
Newsletter
  
Stiati ca...?

Exista multe povesti si mituri fascinante si neinregistrate legate de istoria inghetatei. Legenda si realitatea se impletesc...

citeste tot

Evenimente

Stadiul implementarii Proiectului „Dezvoltarea capacitatii organizatiei de a sprijini cresterea nivelului de calificare al angajatilor proprii prin acces si participare la formare profesionala continua” 15-07-2012

Stadiul implementarii Proiectului „Dezvoltarea capacitatii organizatiei de a sprijini cresterea nivelului de calificare al angajatilor proprii prin acces si participare la formare profesionala continua” - contract nr. POSDRU/76/2.3/A/65765 in cadrul S.C. Kubo Ice Cream Company S.R.L.

15.07.2012

S.C. KUBO ICE CREAM COMPANY S.R.L. a demarat la data de 01.04.2011 implementarea Proiectului „Dezvoltarea capacitatii organizatiei de a sprijini cresterea nivelului de calificare al angajatilor proprii prin acces si participare la formare profesionala continua” finantat din fonduri europene, de la bugetul de stat si din contributia proprie a societatii.

Activitatile desfasurate pana acum contribuie la atingerea obiectivului principal “Imbunatatirea adaptabilitatii fortei de munca la noile cerinte ale tehnologiei si pietei fortei de munca si imbunatatirea accesului la formarea profesionala continua prin cresterea nivelului de calificare si dezvoltarea capacitatii intreprinderii de a sprijini dezvoltarea profesionala continua a angajatilor”

In perioada de implementare de pana acum s-au contractat serviciile de formare profesionala pentru seriile de curs de lucrator in comert si s-au efectuat:

- cursul de calificare de preparator la fabricarea inghetatei pentru care SC Kubo Ice Cream Company este furnizor autorizat de formare profesionala (o serie de curs); perioada de desfasurare: 12.09.2011 – 14.11.2011

- cursul de calificare lucrator in comert (doua serii de curs) in perioadele:

1. seria 1 s-a derulat in perioada: 03.10.2011 – 17.02.2012;

2. seria 2 s-a derulat in perioada: 17.10.2011 – 24.02.2012.

Selectia personalului participant la curs si respectarea obiectivelor orizontale in domeniu egalitatii de şanse:

-in selectia participantilor la programele de calificare preparator inghetata si lucrator in comert nu a existat discriminare in functie de sex, religie, rasa, varsta, etnie, nationalitate, domiciliu (rural sau urban) deoarece criteriile care au stat la baza selectiei au fost: abilitati, sectorul in care isi desfasoara activitatea, de nevoile personale ale fiecarui participant pentru adaptabilitatea fortei de munca la cerintele posturilor actuale.

Participantii la cursurile de calificare derulate in perioada de referinta au avut urmatoarea structura:

- Curs calificare preparator inghetata: 50% sunt femei, 12,5% persoane peste 50 de ani; 37,5% din mediul rural; 4,16% etnie roma

- Curs calificare lucrator in comert: 21,5% sunt femei; 9,8% persoane peste 50 de ani; 21,5% din mediul rural; 1,9% nationalitate maghiara.

Si pentru cursurile prognozate a se deschide in perioada urmatoare (frigotehnist,fochist, lacatus meganic, technician industria alimentara) accesul angajatilor se va face cu respectarea egalitatii de sanse si nedicriminarii, tinand cont si de optiunile exprimate de catre acestia cu prilejul activitatilor care sr desfasuara cu furnizorul contractat pentru servicii de indrumare si consiliere a echipei de implementare proiect.

Prestatorii de servicii de formare profesionala care au prestat aceste servicii au folosit urmatoarele metode si mijloace de formare profesionala:

- metode de invatare: exercitii practice, role-play, videotraining, demonstratii, studii de caz, discutii interacive, brainstorming, etc. Aceste metode sunt potrivite formarii profesionale a adultilor;

- instrumente de invatare: suport de curs, caiet de exercitii, videoproiector, flipchart, lapton, teste, planse demonstrative, materiale relevante extrase de pe paginile de internet, publicatii, navigare pe internet. Aceste instrumente sunt moderne si atractive pentru cursanti, cu atat mai mult cu cat este vorba de adulti.

Se estimeaza ca prin proiect vor beneficia de servicii de formare profesionala aproximativ 150 de angajati ai companiei

Mediatizarea proiectului

- 75 pliante curs

- 75 etichete autoadezive pe mapele cu rechizite ale cursantilor

- 75 diplome de participare eliberate de beneficiar pentru mediatizarea proiectului

Beneficiile conexe rezida, in principal, din faptul a fost valorificata perioada de extrasezon prin participarea la cursurile de formare, perioada in care salariile au fost platite integral, exclusiv pe timpul formarii. Au fost sprijiniti acolo unde a fost cazul cu asigurarea transportului la cursuri, cazare si diurna.

Utilitatea implementarii proiectului este indiscutabila, iar proiectul este abia dupa prima jumatate a perioadei de derulare.

Obiectivele pe care echipa de implementare si le-a propus estimam ca vor fi atinse proportie de 100%, iar in ceea ce priveste perioada urmatoare de implemntare se urmareste continuarea achizitionarii si desfasurarii de cursuri de formare profesionala care sa vina in sprijinul angajatilor in sensul sporirii gradului de adaptabilitate la locul de munca, dar si cresterea gradului flexibilitate profesionala a acestora.

Pentru informatii suplimentare legate de accesarea fondurilor europene puteti consulta site-urile: www.fseromania.ro, www.fsenordest.ro, www.fonduri-ue.ro , iar in ceea ce priveste implementarea proiectului “Perfectionarea angajatilor proprii in scopul imbunatatirii competentelor acestora si crearea conditiilor pentru acces si participare la formarea profesionala continua in cadrul S.C. Kubo Ice Cream Company S.R.L.” puteti contacta echipa de implementare la nr. telefon – 0233213173, persoana de contact Ana Paraschiv – Manager proiect.

Intocmit,

SC EURO EXPERT S.R.L.

subcontractor activitati de consiliere

in domeniu formarii profesionale


 
Termeni si conditii Politica de securitate Regulament promotii si concursuri